Handpan Muziek in het hospiceWanneer het einde van een leven nadert, breekt een moeilijke periode aan. Een afsluiting van een levensfase gaat nooit zonder verdriet, onwetenheid, angst, zorgen, pijn, herinneringen en weemoed. Muziek helpt met het omgaan van alle soorten emoties.
Annemarie weet de innerlijke strijd van u of uw dierbare te verlichten door rust, troost en ontroering te bieden tijdens het spelen op haar handpan. Hiervoor gebruikt zij een centrale plek in het hospice waar vanuit de warme en resonerende klanken, hun weg weten te vinden naar de kamers van de gasten. Zonder dat zij het beseffen brengen de klanken van de handpan, een stukje kracht en rust naar het onbekende. Als eenmaal het besef van dit gevoel is ontstaan, wordt Annemarie ook wel gevraagd om persoonlijk op haar handpan te komen spelen. De ervaring is warm, liefdevol en soms ontstaat daardoor de wens om tijdens een euthanasie, de handpan te komen spelen.
‘Niks is groter dan deze wens in vervulling te laten gaan" vertelt Annemarie. “De bedoeling van deze vorm van muziektherapie, is om een aantal laatste doelen te bereiken. Deze doelen hebben te maken met het leven, zoals loskomen,  uiten, verwerken en uiteindelijk los te kunnen laten.
Annemarie dankt Stichting Hospice Groep Haarlem en omstreken, voor de uitnodiging die zij kreeg, om de warme klanken van haar handpan door te laten klinken in het prachtige pand aan de Zuiderhoutlaan in Haarlem.
Luister hieronder naar een handpan demo van Annemarie. Het beluisteren met een koptelefoon geeft een meest realistisch geluid van de handpan.